Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o zasebnosti (also avaiable in Englisch below)

Ta izjava o zasebnosti določa vrste osebnih podatkov, ki jih družba SALOMON FoodWorld® GmbH in/ali njene povezane družbe ("SALOMON FoodWorld® GmbH") zbirajo, ko obiščete spletno mesto www.salomon-foodworld.com, namene, za katere se ti podatki zbirajo, ter način uporabe, vpogleda, objave ali druge obdelave in zaščite osebnih podatkov.

Osebni podatki so posamezne informacije o osebnih ali dejanskih okoliščinah določene ali določljive fizične osebe. To vključuje neposredno osebne podatke, kot sta vaše ime in priimek, pa tudi podatke, na podlagi katerih vas je v povezavi z drugimi podatki mogoče prepoznati kot fizično osebo, kot je vaša telefonska številka.

SALOMON FoodWorld® GmbH zagotavlja, da bo pri obdelavi osebnih podatkov upošteval vse veljavne zakone in predpise.
Uporaba
Ta pravilnik o zasebnosti velja za vse osebne podatke, ki jih družba SALOMON FoodWorld® GmbH zbere med interakcijo med družbo SALOMON FoodWorld® GmbH in vami v povezavi s storitvami, ki jih ponuja družba SALOMON FoodWorld® GmbH, kar med drugim vključuje vse zapise osebnih podatkov, zbranih brez povezave in na spletu. Ta pravilnik o zasebnosti je del pogojev uporabe spletnega mesta SALOMON FoodWorld® GmbH.

Otroci

Spletna stran SALOMON FoodWorld® GmbH in njenih povezanih podjetij je namenjena odraslim osebam. Če ste mlajši od 16 let, se morate o pogojih tega pravilnika o zasebnosti pogovoriti s staršem/skrbnikom in se prepričati, da razumete njegovo vsebino in se z njo strinjate. Če ugotovimo, da smo osebne podatke o mladoletnikih obdelovali brez privolitve staršev/skrbnikov, čeprav je bila takšna privolitev potrebna, bomo te osebne podatke čim prej izbrisali. Vaše osebne podatke lahko uporabimo za preverjanje starosti.

Uporaba podatkov v postopkih prijave

Osebne podatke o vas obdelujemo za namen vaše prošnje za zaposlitev ali usposabljanje, če je to potrebno za odločitev o sklenitvi takega razmerja. Pravna podlaga za to je člen 26(1) v povezavi z (8), stavek 2 BDSG.

Poleg tega lahko obdelujemo vaše osebne podatke, če je to potrebno za obrambo pravnih zahtevkov, ki izhajajo iz postopka prijave. Pravna podlaga za to je člen 6(1)(f) DSGVO; zakoniti interes je na primer dolžnost zagotavljanja dokazov v postopkih na podlagi splošnega zakona o enakem obravnavanju (AGG).

Če med vami in podjetjem v skupini nastane delovno razmerje, lahko osebne podatke, ki smo jih od vas že prejeli, obdelujemo za namene delovnega razmerja ali usposabljanja ali za uveljavljanje ali izpolnjevanje pravic in obveznosti predstavništva zaposlenih, ki izhajajo iz zakona ali kolektivne pogodbe, pogodbe o zaposlitvi ali pogodbe o delu (kolektivne pogodbe) v skladu s členom 26(1) BDSG.

Obdelujemo podatke, povezane z vašo prijavo. To so lahko splošni osebni podatki (npr. ime, naslov, kontaktni podatki), informacije o vaših poklicnih kvalifikacijah in šolskem izobraževanju ali informacije o nadaljnjem strokovnem usposabljanju ali druge informacije, ki nam jih posredujete v zvezi z vašo prijavo. Poleg tega lahko obdelujemo informacije, povezane z delom, ki ste jih dali na voljo javnosti, na primer profil v profesionalnih družabnih omrežjih.

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za sprejetje odločitve o vaši vlogi. Če med vami in nami ne pride do delovnega razmerja, lahko podatke hranimo tudi po tem, če je to potrebno za obrambo pred morebitnimi pravnimi zahtevki. V tem primeru se prijavni dokumenti izbrišejo šest mesecev po obvestilu o odločitvi o zavrnitvi, razen če je zaradi pravnih sporov potrebno daljše obdobje hrambe.

Posredovanje osebnih podatkov ni niti zakonsko niti pogodbeno zahtevano, prav tako niste dolžni posredovati osebnih podatkov. Vendar je posredovanje osebnih podatkov potrebno za sklenitev pogodbe o zaposlitvi ali usposabljanju z nami. To pomeni, da z vami ne bomo sklenili delovnega razmerja ali usposabljanja, če nam ob prijavi na delovno mesto ne boste posredovali osebnih podatkov.

V posameznih primerih ni avtomatiziranega odločanja v smislu člena 22 DSGVO, tj. odločitev o vaši vlogi ne temelji izključno na avtomatizirani obdelavi.

Uporaba podatkov za spletna naročila

V naši trgovini z neživili lahko kupite blago. Ko oddate naročilo, zbiramo naslednje osebne podatke:

Pozdrav
Priimek in ime
Naslov
E-poštni naslov
Telefonska številka, če je primerno
Po potrebi drug naslov za dostavo
Podatke uporabljamo za obdelavo naročila, tj. za odpremo blaga, pošiljanje računa, po potrebi za obdelavo vračila. Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je člen 6(1)(b) DSGVO.
Posredovanje podatkov ni zakonsko obvezno, vendar je nujno potrebno za obdelavo naročila. To pomeni, da z vami ne moremo skleniti pogodbe, če nam ne posredujete osebnih podatkov.
Če ste se strinjali, da se vaši podatki prenesejo v račun stranke, jih bomo shranili.
V nasprotnem primeru bodo vaši podatki izbrisani po izpolnitvi pogodbe, razen če velja dodatno zakonsko določeno obdobje hrambe.

Uporaba podatkov za prijavo na novice

Ko se prijavite na e-novice, ponudnik uporablja elektronski naslov, ki ga vpišete, za svoje oglaševalske namene, dokler se ne odjavite od prejemanja e-novic. Možnost prijave na novice boste med drugim našli v kontaktnem obrazcu ponudnika. Od naročnine se lahko kadar koli odjavite. Če se želite odjaviti od prejemanja novic, lahko pošljete e-pošto na naslov info@salomon-mail.de ali se obrnete na ponudnika na drug način, npr. po pošti ali telefonu.

Inventarni podatki ob prijavi na e-novice so:

Pozdrav
Ime in priimek
Naslov
E-poštni naslov
Ponudnik zbira in uporablja te osebne podatke.

Uporaba podatkov pri uporabi funkcije klepeta v živo:

Poraba podatkov pri uporabi funkcije klepeta v živo:
Ponudnik na svojem spletnem mestu zbira podatke s pomočjo tehnologij podjetja Userlike UG , Probsteigasse 44-46, 50670 Köln, Nemčija (https://www.userlike.com/de/) v povezavi s klepetom v živo podjetja Userlike in jih shranjuje, če klepet izvajate v "neobveznem načinu prijave". Na podlagi teh podatkov se s psevdonimi ustvarijo profili uporabe. Ti se uporabljajo za analizo vedenja obiskovalcev in se ocenjujejo za izboljšanje in k povpraševanju usmerjeno oblikovanje ponudbe ponudnika. V klepetu se uporabljajo tako imenovani "piškotki", besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije o vaši uporabi spletnega mesta, ki jih ustvari piškotek (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo na strežnike družbe SALOMON FoodWorld® GmbH v Združenem kraljestvu in se tam shranijo. Podjetje bo te podatke uporabilo za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta in pripravo poročil o dejavnostih na spletnem mestu. Piškotki se privzeto deaktivirajo po 90 dneh.
Uporabo piškotkov lahko zavrnete tako, da izberete ustrezne nastavitve v brskalniku, vendar upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Podatki o zalogah pri uporabi funkcije klepeta v živo so:

 • Ime in priimek
 • e-poštni naslov

Če funkcijo klepeta v živo uporabljate brez registracije, se podatki ne shranijo. Podatki, posredovani med klepetom, bodo obdelani le med klepetom, ki poteka, da se obravnava vaša zahteva.

Uporaba podatkov pri uporabi kontaktnega obrazca:

Ponudnik na svojem spletnem mestu zagotavlja kontaktni obrazec. Z njim lahko različne poizvedbe pošljete neposredno ponudniku.

Inventarni podatki pri uporabi kontaktnega obrazca so:

Pozdrav (obvezno polje)
Ime in priimek (obvezno polje)
Naslov
e-poštni naslov (obvezno polje)
Telefonska številka
Ponudnik zbira in uporablja te osebne podatke, če je to potrebno za izpolnitev/izpolnitev sporočila/zahteve itd., posredovane v kontaktnem obrazcu.
Ponudnik uporablja varnostni sistem SSL za šifriranje podatkov, ki jih prenašate med računalnikom ali mobilno napravo in ponudnikovim strežnikom.
Z obdelavo svojih osebnih podatkov se morate izrecno strinjati.

Podatki o uporabi (dnevniške datoteke)

Ponudnik zbira in uporablja naslednje podatke o uporabi:

 • Ime pridobljenega spletnega mesta ali URL

 • Datum in čas dostopa

 • Status dostopa/kodna oznaka stanja HTTP

 • Količina prenesenih podatkov

 • Spletno mesto, s katerega prihaja zahteva

 • Programska oprema brskalnika in različica programske opreme

 • Operacijski sistem in njegov vmesnik

 • Naslov IP

 • Naključno generirana številka ključa piškotka ali seje

Ti podatki se zbirajo le za namene statističnega vrednotenja. Ne posreduje se tretjim osebam v komercialne ali nekomercialne namene.

WhatsApp

Uporabljamo WhatsApp prek Userlike. To orodje vam omogoča, da z nami stopite v stik neposredno prek aplikacije WhatsApp. Z vmesnikom Userlike se vsi pogovori s strankami - ne glede na to, ali so prejeti prek spletnega mesta, mobilnega telefona ali storitve Messenger - združijo v osrednjem in enotnem vmesniku.

Ko stopite v stik z nami, soglašate, da vas SALOMON FoodWorld® kontaktira prek aplikacije WhatsApp. Z uporabo aplikacije WhatsApp se strinjate, da se vaši podatki obdelujejo in shranjujejo zunaj EU v ZDA.

V okviru uporabe aplikacije WhatsApp zbiramo naslednje osebne podatke:

 • Številka mobilnega telefona

Načini plačila/ponudniki plačilnih storitev:

V naši trgovini z neživili ponujamo načine plačila prek tretjih oseb/ponudnikov storitev.
Izbirate lahko med
PayPal
Takojšnje bančno nakazilo
Plačilo s kreditno kartico prek storitve Stripe.

Opozarjamo, da gre za zunanje ponudnike in da veljajo njihovi pogoji uporabe in pravilnik o zasebnosti.

PayPal: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=en_EN
Okamžitý bankovní převod: https://www.klarna.com/sofort/datenschutz/
Platba kreditní kartou Stripe: https://stripe.com/de/privacy

Hoefler & Co. Spletne pisave:
To spletno mesto uporablja tako imenovane spletne pisave za enoten prikaz pisav, ki jih zagotavlja družba Hoefler & Co. (typography.com) za enoten prikaz pisav. Ko prikličete stran, brskalnik v predpomnilnik brskalnika naloži potrebne spletne pisave, da se besedila in pisave pravilno prikažejo.

V ta namen se mora brskalnik, ki ga uporabljate, povezati s strežniki družbe Hoefler & Co. (typography.com) strežniki. Družba Hoefler & Co. je tako seznanjena z dejstvom, da se uporablja vaš naslov IP. ugotovi, da je bil vaš naslov IP uporabljen za dostop do našega spletnega mesta. Uporaba družbe Hoefler & Co. Spletni fonti so namenjeni enotni in privlačni predstavitvi naših spletnih ponudb. To je zakoniti interes v smislu člena 6(1)(f) DSGVO.

Če brskalnik ne podpira spletnih pisav, bo uporabljena standardna pisava iz vašega računalnika.

Dodatne informacije o družbi Hoefler & Co. Spletne pisave so na voljo na naslovu typography.com/home/cloud-terms.php in v pravilniku o zasebnosti družbe Hoefler & Co: typography.com/home/privacy.php.

Socialni vtičniki:

Na našem spletnem mestu se uporabljajo tako imenovani družabni vtičniki ("vtičniki") družabnih omrežij Facebook, Instagram in Youtube. Te storitve opravljata podjetji Facebook Inc, Instagram LLC. In Youtube LLC.
Facebook upravlja družba Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irska. Instagram upravlja družba Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA. Youtube upravlja podjetje Youtube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, ZDA.
Vtičnik je razširitev programske opreme, ki jo lahko programska aplikacija, v tem primeru brskalnik, odkrije in vključi med izvajanjem, da razširi njeno funkcionalnost.
Če prikličete stran z enim od teh vtičnikov, ta vtičnik vzpostavi neposredno povezavo med vašim brskalnikom in strežniki družb Facebook, Instagram ali YouTube, ki vsebino vtičnika prenesejo v vaš brskalnik, ta pa jo nato vključi v prikazano spletno mesto. Z vključitvijo vtičnikov ponudniki prejmejo informacijo, da je vaš brskalnik priklical ustrezno stran našega spletnega mesta, tudi če nimate profila ali niste prijavljeni. Te informacije (vključno z vašim naslovom IP) vaš brskalnik posreduje neposredno na strežnik zadevnega ponudnika v ZDA in jih tam shrani. Ker je ta prenos neposreden, o prenesenih podatkih ne izvemo ničesar. Če ste med obiskom našega spletnega mesta prijavljeni v Facebook prek osebnega uporabniškega računa, lahko eden od zgoraj omenjenih družbenih medijev obisk spletnega mesta pripiše temu računu, zaradi česar so te informacije osebno prepoznavne.
Enako seveda velja, če uporabljate vtičnike (npr. "všeč mi je") ali objavljate komentarje. Če ste prijavljeni in kliknete ustrezen gumb, bodo te informacije objavljene tudi v družabnem omrežju in prikazane vašim stikom.

Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnja obdelava in uporaba podatkov s strani ponudnikov, pa tudi vaše pravice v zvezi s tem in možnosti za zaščito zasebnosti so navedeni v obvestilih ponudnikov o varstvu podatkov. V obvestilih o varstvu podatkov družb Facebook (https://www.facebook.com/privacy/explanation), Instagram (https://help.instagram.com/155833707900388) in Youtube (https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=en) so na voljo informacije o namenu in obsegu zbiranja podatkov s strani družbe Facebook ter o nadaljnji obdelavi in uporabi vaših podatkov, o vaših pravicah v zvezi s tem ter možnostih za zaščito vaše zasebnosti. Če se želite izogniti neposrednemu prenosu podatkov v uporabniški račun Facebook, vam priporočamo, da naše strani obiskujete le, če niste prijavljeni v Facebook.

Če ne želite, da Facebook, Instagram in YouTube podatke, zbrane prek vaše spletne prisotnosti, neposredno pripišejo vašemu profilu v zadevni storitvi, se morate pred prvim obiskom naše spletne strani odjaviti iz ustrezne storitve. Nalaganje vtičnikov lahko popolnoma preprečite tudi z dodatki za brskalnik, npr. z blokatorjem skript.

Izjava o piškotkih

Ko obiščete spletno mesto SALOMON FoodWorld® GmbH, uporabljamo piškotke za shranjevanje določenih informacij ob vsaki interakciji z nami, kot so število obiskov spletnega mesta, koliko časa ste na spletnem mestu in katere strani si ogledate na spletnem mestu, pa tudi vrsta brskalnika in operacijskega sistema, ki ga uporabljate, vaš naslov IP in internetna domena.

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih pošljemo v vaš spletni brskalnik. Brskalnik nato piškotke shrani na trdi disk vašega računalnika, kar nam omogoča, da vas ob naslednjem obisku našega spletnega mesta prepoznamo. Omenjene podatke zbiramo za spremljanje uporabe našega spletnega mesta, da vam zagotovimo spletno mesto in storitve, ki ustrezajo vašim interesom, ter da vam pošljemo informacije o našem podjetju in naših (novih) izdelkih in storitvah, ki temeljijo na vaših interesih.

Različne vrste piškotkov

Uporaba sejnih piškotkov
Sistem za upravljanje vsebine ("CMS") tega spletnega mesta, Contao, nastavi piškotek, da spremlja vaš obisk, sejo in na ta način optimizira delovanje CMS za vas. Sejni piškotki nam omogočajo, da vidimo, katere dele spletnega mesta ste si ogledali med obiskom. To nam omogoča, da svoje storitve čim bolj prilagodimo obnašanju naših obiskovalcev pri brskanju po spletu. Ti piškotki se samodejno izbrišejo takoj, ko zaprete spletni brskalnik.

Uporaba piškotkov v okviru storitve Google Analytics
To spletno mesto uporablja storitev "Google Analytics", ki jo zagotavlja Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA) za analizo uporabe spletnega mesta s strani uporabnikov. Storitev uporablja "piškotke" - besedilne datoteke, ki so shranjene v vaši terminalski napravi. Podatki, zbrani s piškotki, se običajno pošljejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo.
Podatki, ki jih zbira Google, so v največji možni meri anonimizirani. To spletno mesto uporablja Google Analytics s pomočjo sistema "anonymizeIP ()", ki skrajša naslove IP. Informacije se prenesejo na strežnike v Združenih državah Amerike, kjer jih Google shrani. Google se zavezuje, da bo spoštoval načela zasebnostnega ščita in sodeluje v programu zasebnostnega ščita ameriškega ministrstva za trgovino. To vključuje zagotavljanje ustrezne ravni varstva pri vsaki obdelavi osebnih podatkov. Za dodatne informacije glejte Googlov pravilnik o zasebnosti na eni strani in
poseben pravilnik o zasebnosti storitve Google Analytics.

Na našem spletnem mestu se v okviru storitve "Analytics" uporablja piškotek ameriškega podjetja Google Inc. ("Google") je nameščen prek našega spletnega mesta. To storitev uporabljamo za pridobivanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo naše spletno mesto, in sicer v obliki poročil. Google lahko te podatke posreduje tretjim osebam, če je k temu zakonsko zavezan ali če tretje osebe te podatke obdelujejo v Googlovem imenu. Na to nimamo vpliva. Googlu nismo dovolili, da bi prejete podatke Analytics uporabljal za druge Googlove storitve.

Blokiranje piškotkov
Brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti, ko prejmete piškotek, ali da prepreči prejemanje piškotkov. Piškotke je mogoče blokirati ali ne dati soglasja. Večino spletnih brskalnikov lahko nastavite tako, da ne sprejemajo piškotkov. Način te nastavitve je odvisen od internetnega brskalnika, ki ga uporabljate. Opozarjamo, da nekateri deli spletnega mesta SALOMON FoodWorld® GmbH ne bodo delovali pravilno ali sploh ne bodo delovali, če se odločite blokirati piškotke.

Upoštevajte tudi, da v tem primeru ne boste mogli več uporabljati vseh možnosti na našem spletnem mestu. Piškotki se zbirajo prek strežnika družbe SALOMON FoodWorld® GmbH. Pri shranjevanju in prenosu vaših podatkov prek interneta uporabljamo običajne tehnične zaščitne mehanizme.

Poleg tega lahko z vtičnikom brskalnika preprečite, da bi se informacije, zbrane s piškotki (vključno z vašim naslovom IP), pošiljale družbi Google Inc. in da bi jih ta uporabljala. Naslednja povezava vas bo pripeljala do ustreznega
vtičnik: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en Lahko pa kliknete tudi to povezavo in preprečite
(https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en), da preprečite, da bi Google Analytics zbiral podatke o vas na tem spletnem mestu. S klikom na zgornjo povezavo boste prenesli "piškotek za odjavo". Vaš brskalnik mora zato dovoliti shranjevanje piškotkov. Če piškotke redno brišete, boste morali ob vsakem obisku tega spletnega mesta znova klikniti na povezavo.
Tukaj boste našli dodatne informacije o uporabi podatkov s strani družbe Google Inc.: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en.

Brisanje piškotkov

Po obisku spletnega mesta SALOMON FoodWorld® GmbH se lahko odločite, da boste piškotke izbrisali iz svojega računalnika.
nalaganje gradiva na naše spletno mesto
Če pošljete nezaželene ideje, informacije in/ali gradivo, med drugim v obliki
Če na tem spletnem mestu objavite nezaželene ideje, informacije in/ali gradivo, med drugim v obliki besedila, slik, zvoka ali programske opreme ("gradivo"), ga naložite ali pošljete družbi SALOMON FoodWorld® GmbH po e-pošti ali kako drugače, ima družba SALOMON FoodWorld® GmbH neomejeno pravico do brezplačne in neomejene uporabe, kopiranja, distribucije in/ali komercialne uporabe tega gradiva, pri čemer je ne zavezujejo nobene obveznosti glede zaupnosti v zvezi s takim gradivom. Družba SALOMON FoodWorld® GmbH ima pravico razkriti vašo identiteto tretjim osebam, ki trdijo, da gradivo, ki ste ga objavili ali naložili na našem spletnem mestu, krši pravice, ki jih imajo te tretje osebe na gradivu, kot so pravice intelektualne lastnine ali pravica do zasebnosti.

Vaše pravice

Ko nam posredujete svoje osebne podatke, imate pravico od družbe SALOMON FoodWorld® GmbH zahtevati, da popravi ali izbriše vaše osebne podatke ali omeji obdelavo vaših osebnih podatkov. Poleg tega imate pravico, da ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov, in pravico do prenosljivosti podatkov. Poleg tega lahko kadar koli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov. V ta namen nam pišite po e-pošti na naslov info@salomon-mail.de in nam sporočite svoje ime, naslov in po potrebi ime svojega podjetja. Z zahtevo za dostop izjavljate, da se osebni podatki, za katere vlagate zahtevo, nanašajo na vas osebno.

Kadar koli lahko prekličete soglasje za obdelavo svojih osebnih podatkov, ki ste ga dali družbi SALOMON FoodWorld® GmbH. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, opravljene na podlagi vaše privolitve pred preklicem. Če se v nasprotju s pričakovanji pritožite glede obdelave osebnih podatkov s strani družbe SALOMON FoodWorld® GmbH, morate to pritožbo vložiti pri pristojnem nadzornem organu, v tem primeru pri državnem pooblaščencu za varstvo podatkov, P.O. Box 221219, 80502 München.

Varstvo osebnih podatkov

Sprejemamo vse razumne previdnostne ukrepe za zaščito in varovanje osebnih podatkov, ki nam jih posredujete. Prav tako take ukrepe zahtevamo od tretjih oseb, ki v našem imenu obdelujejo vaše osebne podatke.

Povezana spletna mesta
Naša spletna mesta lahko vsebujejo povezave do spletnih mest naših partnerskih omrežij, oglaševalcev, pridruženih podjetij in drugih tretjih oseb ter povezave z njih. Če prek take povezave dostopate do enega od teh spletnih mest, se morate zavedati, da ima to spletno mesto svojo politiko zasebnosti in da zanjo nismo odgovorni. Preden na tem spletnem mestu posredujete svoje osebne podatke, preberite ta pravilnik.

Spremembe našega pravilnika o zasebnosti
Pridržujemo si pravico do sprememb tega pravilnika o zasebnosti. Vse morebitne spremembe tega pravilnika o zasebnosti v prihodnosti bodo objavljene na tem spletnem mestu.
Pišite na
Če imate kakršna koli vprašanja, pripombe in/ali zahteve po informacijah, se obrnite na nas. Takšne zahtevke pošljite na naslov info@salomon-mail.de in navedite svoje ime, ime podjetja in naslov. Če mora na vaše vprašanje odgovoriti osebje zunaj EGP, ki dela za družbo SALOMON FoodWorld® GmbH ali za enega od naših dobaviteljev, je mogoče, da bomo podatke, ki jih zberemo o vas, prenesli na lokacijo zunaj Evropskega gospodarskega prostora ("EGP") in jih tam shranili.").

Facebook Pixel
Naše spletno mesto za merjenje konverzij uporablja piksel za delovanje obiskovalcev družbe Facebook, Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA ("Facebook").

Tako je mogoče spremljati vedenje obiskovalcev strani po tem, ko so bili s klikom na oglas na Facebooku preusmerjeni na ponudnikovo spletno mesto. To omogoča ocenjevanje učinkovitosti oglasov na Facebooku za statistične namene in tržne raziskave ter optimizacijo prihodnjih oglaševalskih ukrepov.

Zbrani podatki so za nas kot upravljavca tega spletnega mesta anonimni, zato ne moremo sklepati o identiteti uporabnikov. Vendar pa podatke shrani in obdela Facebook, tako da je mogoča povezava z ustreznim uporabniškim profilom in da lahko Facebook podatke uporabi za lastne oglaševalske namene v skladu s Facebookovo politiko uporabe podatkov. To Facebooku omogoča prikazovanje oglasov na straneh Facebooka in tudi zunaj Facebooka. Na to uporabo podatkov kot upravljavec spletnega mesta ne moremo vplivati.

Več informacij o zaščiti zasebnosti najdete v Facebookovem pravilniku o zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Funkcijo ponovnega trženja "Custom Audiences" lahko deaktivirate tudi v razdelku z nastavitvami za oglase na spletni strani https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Za to morate biti prijavljeni v Facebook.

Če nimate računa na Facebooku, lahko onemogočite oglaševanje, ki temelji na uporabi, na spletni strani Evropske zveze za interaktivno digitalno oglaševanje: https://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.

PRIVACY STATEMENT

This Privacy Statement describes the type of personal details collected by SALOMON FoodWorld® GmbH and/or its subsidiaries (“SALOMON FoodWorld® GmbH”), for which purposes this is done and how the personal details are used, consulted, disclosed or otherwise processed and protected.

Personal data are individual items of information about the personal or material circumstances of an identified or identifiable natural person. These include both items of information directly related to the person, like your first name and surname, and such data as may make it possible, in connection with other particulars, for you to be identified as a natural person, e.g. your telephone number.

APPLICABILITY
This Privacy Statement applies to all personal details collected by SALOMON FoodWorld® GmbH during interactions between you and SALOMON FoodWorld® GmbH in connection with the services it offers, including but not limited to all offline and online data collections of all personal details. This Privacy Statement forms a part of the Terms of Use of the SALOMON FoodWorld® GmbH website.

CHILDREN
The SALOMON FoodWorld® GmbH website and those of its affiliated companies are built for use by adults. If you are younger than 16 years of age, you must discuss the terms of this Privacy Statement with a parent/guardian and obtain their permission as well as make sure that you understand and accept its contents. If we discover that we have processed the personal details of a minor without the permission of a parent/guardian when this permission was required, these personal details will be deleted as soon as possible. We may use your personal details to carry out an age check.

USE OF DATA IN CONNECTION WITH JOB APPLICATIONS
We process personal data about you for the purpose of dealing with your application for a job or training position, in so far as this may be necessary for us to come to a decision that the award of such a position is justified. The legal basis for data processing in this connection is § 26, section 1 in conjunction with section 8, p. 2 of the Federal Data Protection Act (BDSG).

Furthermore we may process personal data about you in so far as this may be necessary in order to rebut legal claims that may be asserted against us arising from the application procedure. The legal basis for data processing in this connection is article 6, section 1, letter f of the General Data Protection Regulation (GDPR). The ‘legitimate interest’ in this case may for example be the obligation of providing proof in proceedings having to do with the Allgemeine Gleichbehandlungsgesetz (AGG) [General Equal Opportunities Act].

If a contract of employment comes about between you and a company of the Group, in accordance with § 26, section 1 of the Federal Data Protection Act (BDSG) we may make use of the personal data we have already received from you for purposes associated with the contract of employment or traineeship, or in so far as may be necessary for the exercise or fulfilment of rights and obligations of the groups representing the interests of the workforce based on the statutes or on a works or service agreement (collective agreement).

We process data that are associated with your application. These may be general data relating to your person (e.g. name, address, contact details), details of your professional qualifications and educational history, details of your professional further training or any other particulars which you have conveyed to us in connection with your application. Apart from this, we may also process information relating to your profession which you have made publicly accessible, e.g. a profile you have set up on social media networks.

We will store your personal data for as long as is necessary in order to come to a decision about your application. If a contract of employment between yourself and us does not come about, we may furthermore continue to store data in so far as this may be necessary for us to defend ourselves against any possible legal claims. The application documents will be deleted six months after the communication of our decision in the negative, provided that it is not necessary to retain them for longer in connection with possible litigation.

The provision of personal data is not prescribed by statute nor is it contractually mandatory, nor are you obliged to provide us with your personal data. However, for a contract of employment or traineeship to be concluded with us, it is necessary for you to supply your personal data. This means that if you do not provide personal data along with your application, we will not enter into a contract of employment or traineeship with you.

No automated decisions, as understood by article 22 of the GDPR, take place. That is to say, the decision on your application will not be taken based exclusively on automated processing.

USE OF DATA IN CONNECTION WITH ONLINE ORDER
You have the option to purchase goods from our non-food store. Data stored when you place an order consist in the following particulars:
Title
First name and surname
Address
e-mail address
Telephone number in so far as needed
Deviating delivery address in so far as needed

We will use the data you supply for the purpose of processing the order, i.e. dispatching the goods, sending the invoice and, in so far as needed, processing a return. The legal basis for processing of this data is article 6, section 1, letter b of the General Data Protection Regulation (GDPR).

The provision of personal data is not prescribed by statute, however, it is essential to process the order. This means that if you do not provide us with personal data we will not be able to enter into a contract with you.

In so far as you have consented to your data being transferred to a customer account, we will store your data.

If not, your data will be deleted after the contract has been performed, in so far as no other statutory storage obligation applies.

USE OF DATA IN CONNECTION WITH NEWSLETTER REGISTRATION
When you subscribe to the newsletter, the provider uses the e-mail address you supply for the purposes of advertising there stated, until you unsubscribe from the newsletter. The option of newsletter registration may also be found elsewhere, e.g. in the contact form of the provider. You can unsubscribe at any time. In order to unsubscribe, you can write an e-mail to the provider at info@salomon-mail.de or use other forms of contact, e.g. by post or by telephone.

Data stored when you subscribe to the newsletter consist in the following particulars:

Title
First name and surname
Address
e-mail address
The supplier collects and uses these personal data.

USE OF DATA IN CONNECTION WITH USE OF THE LIVE CHAT FUNCTION
With the help of the technology of Userlike UG, Probsteigasse 44-46, 50670 Köln, Deutschland (https://www.userlike.com), the provider collects on its website data arising Live-Zilla’s live chat and these data are stored. The data are used as a basis for drawing up use profiles under a pseudonym. These serve to support the analysis of visitors’ patterns of behaviour, and are evaluated in order to improve the planning of the services offered by the provider so as best to meet demand. Live chat makes use of what are known as ‘cookies’ – text files which are stored on your computer and facilitate the analysis of your use of the website’s functions. The information generated by the cookie about your use of this website (including your IP address) is transmitted to a server of SALOMON FoodWorld® GmbH and stored there. The company will make use of this information in order to evaluate your use of the website and compile reports about website activities. On a routine basis, cookies are disabled after 90 days.

You can prevent the installation of cookies by adjusting the settings of your browser software; but we beg to inform you that in this case you may be unable to use all the functions of this website to the full extent.

When using the live chat function, you must give your express consent to collection and storage of your data by SALOMON FoodWorld® GmbH.

Data stored when you use the live chat function consist in the following particulars:

First name and surname
e-mail address

USE OF DATA IN CONNECTION WITH USE OF THE CONTACT FORM
The provider offers a contact form on its website. By means of the form, various enquiries can be transmitted to the provider directly.

Data stored when you use the contact form consist in the following particulars:

Title (mandatory field)
First name and surname (mandatory field)
Address
e-mail address (mandatory field)
Telephone number
The provider collects and uses these personal data in so far as they are needed for answering the enquiry or dealing with the message etc. communicated in the contact form.

To encrypt the data transmitted between your computer and/or mobile terminal device and the server of the provider, the provider uses an SSL security system.

You must give your express consent to the processing of your personal data.

USE DATA (LOG FILES)
The provider collects and uses the following data relating to website use:

Name and/or URL of the accessed website
Date and time of access
Access status / http status code
Quantity of data transmitted
Website from which the query comes
Browser software and software version
Operating system and associated interface
IP address
Randomly generated key number of the cookie or session
These data are collected for statistical evaluation purposes. They will not be passed on to third parties, either for commercial or for non-commercial purposes.

PAYMENT METHODS/PAYMENT SERVICE PROVIDERS
Our non-food shop offers payment methods that are carried out by third parties/service providers.
You can choose between:
PayPal
Instant transfer
Credit card payment using Stripe.
Please note that these services are provided by external companies and their terms and conditions of usage and privacy policies apply accordingly.
PayPal: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=de_DE
Instant transfer: https://www.klarna.com/sofort/datenschutz
Credit card payment using Stripe: https://stripe.com/de/privacy

WhatsApp

We use WhatsApp via Userlike. This tool allows you to contact us directly via WhatsApp. Through the Userlike interface, all customer conversations - whether they are received via website, mobile or via Messenger - converge on a central and uniform interface.

When contacting us, you give your consent for SALOMON FoodWorld® to contact you via WhatsApp. By using WhatsApp, you consent to your data being processed and stored outside the EU in the USA.

Within the scope of WhatsApp use, we collect the following personal data:

Mobile phone number
HOEFLER & CO. WEBFONTS
This website uses so-called web fonts supplied by Hoefler & Co. (typography.com) to ensure uniform presentation of typefaces. When you bring up a page your browser will download the required web fonts to your browser cache so that texts and typefaces are displayed correctly.
To facilitate this, your browser must establish a connection to the Hoefler & Co. (typography.com) servers. As a result of this Hoefler & Co. will have knowledge of the IP address you used to visit our website. Hoefler & Co. web fonts are used in the interest of providing a uniform presentation of our online offering. This is a ‘legitimate interest’ as defined by article 6, section 1, letter f of the GDPR.
If your browser does not support web fonts, one of your computer’s standard fonts will be used.
For more information on Hoefler & Co. web fonts visit typography.com/home/cloud-terms.php and read the Hoefler & Co. privacy statement available at typography.com/home/privacy.php.

SOCIAL PLUG-INS
Our website uses what are known as social plug-ins (‘plug-ins’) of the social networks Facebook, Instagram and YouTube. These services are operated by the companies Facebook Inc., Instagram LLC and YouTube LLC.

Facebook is operated by Facebook Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Dublin 2, REPUBLIC OF IRELAND.

Instagram is operated by Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA.

YouTube is operated by YouTube LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA.

A plug-in is a software extension which can be discovered and linked in by a software application (in this case the browser) during the time for which it is active, in order to extend the browser’s functionality.

If you bring up a web page that has one of these plug-ins, the plug-in sets up a direct connection between your browser and the servers of Facebook, Instagram or YouTube, as a result of which in turn the content of the plug-in is transmitted to your browser and linked in by the latter with the website presented. Through the linking in of the plug-in, the providers receive the information that your browser has accessed the given page of our website even if you do not possess a profile or are not logged in. This information (including your IP address) is directly transmitted from your browser to the given provider in the USA and stored on their server. As this transmission is direct, we do not have any knowledge of the data transmitted. If, during your visit to our website, you are logged into Facebook with your personal user account, one of the social media referred to above can allocate your visit to the website to this account, in such a way that the information acquires a specific personal identity. This naturally also applies when you use the plug-ins (e.g. “Like”) or post comments. In so far as you are logged in and activate the appropriate button, this information will furthermore be published on the social network and displayed to your contacts.

You can find out about the purpose and scope of data registration and further processing by the providers, as well as your rights in this respect and the options of adjusting browser settings to safeguard your privacy, by consulting the privacy statements of the providers. The privacy statements of Facebook (https://www.facebook.com/privacy/explanation), Instagram (https://help.instagram.com/155833707900388) and YouTube (https://policies.google.com/privacy?hl=en) give information about the purpose and scope of data registration by Facebook, Instagram and YouTube and the further processing and use of your data and associated rights, as well as about the options of adjusting browser settings to safeguard your privacy. If you wish to avoid the direct transmission of data to your Facebook user account, you are advised to visit our website only at times when you are not logged in to Facebook.

If you do not want Facebook, Instagram or YouTube to allocate the data collected about your website appearance directly to your profile on the respective service, you must log out of the service in question before your first visit to our website. You can also prevent the loading of the plug-ins completely with the help of add-ons for your browser, e.g. by using a script blocker.

COOKIE POLICY
When you visit the SALOMON FoodWorld® GmbH website, each time there is an interaction between you and us, we use cookies to save certain types of information, such as the number of visits to the website, how long you stay on the website and which pages you view, the type of browser and operating system you use, your IP address and internet domain.

What is a cookie?

Cookies are text files that we send to your internet browser, which then saves the cookie on your computer's hard drive. This means that we can recognise you next time you visit our website. We collect the aforementioned information in order to monitor the use of our website, to provide you with a website and service that matches your interests and to send you information on our company and our (new) products and services that matches your interests.

Types of cookie

Session cookies

The Content Management System (CMS) of this website, Contao, issues a cookie to track your session and optimise the operation of the CMS for you. Using a session cookie, we can see which sections of the website you have viewed during your visit. We can use this information to adapt our service as closely as possible to the browsing behaviour of our visitors. These cookies are automatically deleted as soon as you close your web browser.

Google Analytics

Via our website, a cookie is issued by the American company Google Inc., (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) (Google), as part of the Analytics service. We use this service to monitor and receive reports on how visitors use the website. The service uses what are known as ‘cookies’ – text files which are stored on your terminal device. The information collected by the cookies is as a general rule sent to a Google server in the USA and there stored.

The information that Google collects is anonymised as much as possible. This website makes use of Google Analytics with 'anonymizeIP', which shortens IP addresses. The information is transferred to and stored on servers in the United States by Google. Google is committed to upholding the Privacy Shield principles and is a member of the Privacy Shield programme operated by the US Department of Commerce. This means that there is an appropriate level of protection for the processing of any personal data. Read the Google privacy policy for more information, as well as the specific privacy policy of Google Analytics.

As part of its Analytics service, a cookie from the US company Google Inc. (‘Google’) is placed on our website. We use this service in order to find out something, in the form of reports, about how our website is used by visitors. Google may provide this information to third parties if Google is legally obliged to do so or if third parties process the information on behalf of Google. We have no control over this. We have not authorised Google to use the analytics information it collects for other Google services.

Blocking cookies

You can set up your browser to send you a message whenever you receive a cookie or to decline the acceptance of cookies. It is possible to block cookies or to deny them permission. Most internet browsers can be configured in such a way that they do not accept cookies. The specific method of doing this depends on the type of internet browser that you use. We would like to point out, however, that certain parts of SALOMON FoodWorld® GmbH's website may not function or may not function optimally if you choose to block cookies.

Please note: in such cases, it is possible that you may no longer have access to all of our website's functionality. The cookies are collected via the SALOMON FoodWorld® GmbH server. The storage and transfer of your data via the internet is secured by means of the latest techniques in use.

Furthermore, with the help of a browser plug-in you can prevent the information collected by cookies (including your IP address) being sent to Google Inc. and used by Google Inc. The following linke takes you to the required plug-in: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
Alternatively, by clicking on this link: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, you can prevent Google Analytics from registering data about you on this website. BY clicking on the above link you download an ‘opt-out cookie’. Your browser must therefore fundamentally permit the storage of cookies for this to be possible. If you delete your cookies on a regular basis, you need to click on the link again every time you visit this website.

You can find further information about data use by Google Inc. here: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=en

Deleting cookies

After visiting the SALOMON FoodWorld® GmbH website, you can choose to delete the cookies from your computer.

UPLOADING MATERIAL ONTO OUR WEBSITE
If you post unsolicited ideas, information and/or materials in the form of but not limited to text, images, sounds or software (“Material”) on this website or upload, e-mail or otherwise send such Material to SALOMON FoodWorld® GmbH, SALOMON FoodWorld® GmbH is fully within its rights to use, copy, distribute and/or commercially exploit this Material free of charge and without limits, and SALOMON FoodWorld® GmbH is not bound by any confidentiality obligation in relation to this Material. SALOMON FoodWorld® GmbH has the right to disclose your identity to third parties that claim that the material you have posted on or uploaded to our website infringes any right vested in these third parties, such as intellectual property rights or the right to privacy.

YOUR RIGHTS
Once you have provided us with your personal details, you have the right to request SALOMON FoodWorld® GmbH to rectify or delete such personal details or to restrict the processing of your personal details. You also have the right to object to the processing of your personal details and you have the right to data portability. You may at any time object to the use of your personal details for direct marketing purposes. You may also request to view your personal details at any time. To do this, you may contact info@salomon-mail.de stating you name, company name (if applicable) and address. By submitting a data inspection request, you declare that you have the right to view the personal details to which you are requesting access.

At any time you choose, you may withdraw your consent to SALOMON FoodWorld® GmbH for processing of your personal details. Withdrawal of consent does not affect the lawfulness of details already processed based on your consent prior to their withdrawal. Should you have a complaint about the processing of personal details by SALOMON FoodWorld® GmbH, you have the right to submit this complaint to the supervisory authority, namely the German Data Protection Authority.

SECURITY OF PERSONAL DETAILS
We take every reasonable precaution to secure and protect the personal details you provide to us. We demand the same of third parties that process or handle personal details for us.

LINKED SITES
Our websites may contain links to and from other websites in our partner network, advertisers, affiliated companies and other third parties. If you follow a link to one of these websites, you should be aware that these websites have their own privacy policies and that we accept no responsibility or liability whatsoever for these policies. Please read the respective policy before providing personal details to these websites.

CHANGES TO OUR PRIVACY STATEMENT
We reserve the right to make adjustments to this Privacy Statement. Any changes that we make to our Privacy Statement will be published on this website.

CONTACT
Please feel free to contact us with any questions or comments you may have, or to request information. Please send these to info@salomon-foodworld.com stating your name, company name and address. If your question needs to be answered by a member of staff that works for SALOMON FoodWorld® GmbH or one of our suppliers outside the EEA, it is possible that the data we collect on you may have to be sent to and stored at a location outside the European Economic Area (“EEA”)