U kunt niet alleen genieten van ons eersteklas aanbod eten, maar ook van de best mogelijke service op onze website doordat we gebruikmaken van cookies. Door gebruik te maken van onze website, gaat u accoord met het gebruik van cookies. Verder lezen ...

On trend met Aziatisch streetfood

De opkomst van Aziatische gerechten zet door. Dit komt doordat de Aziatische keuken beantwoordt aan de behoefte van consument aan all-day eating, lichte maaltijden en sharing.

De moderne consument is op zoek naar kleine, gezonde gerechten met uitgebalanceerde en bijzondere smaken. Geen wonder dus, dat de Aziatische keuken alleen maar in populariteit lijkt toe te nemen.

Sharing en het eten van lichte maaltijden zijn beide trends die al een tijdje bestaan en alleen maar lijken te groeien. De Aziatische keuken staat bekend als gezond dankzij de overvloed aan groenten, fruit en specerijen. In Zuidoost-Azië staat op iedere straathoek een eetkraampje en heeft iedere streek een eigen signatuur. Hier smullen zowel de locals als de toeristen de hele dag van kleine en smaakvolle gerechten. De trend van clockless eating waarbij consumenten de hele dag door kleinere porties eten, is hier al generaties de way of life. Een trend die nu pas in opkomst is in het Westen.

Licht en gezond

Behalve de ingrediënten, zijn ook de bereidingen in Azië vaak lekker licht en gezond. Kort wokken op hoog vuur is een manier om het beste van de smaak en voedingswaarde van de verse ingrediënten te behouden. Naast de wokgerechten, kent Azië ook een grote diversiteit aan salades en fruitgerechten. Ook weer gerechten die perfect passen in de zoektocht van de consument naar lichte, lekkere en gezonde gerechten.

Vijf elementen

Ieder land in het Verre Oosten kent weer heel eigen smaken, geuren en kruiden. Van beef teriyaki in Japan tot de zoetzure smaken uit China en het Thaise Pad Thai. Wat al die gerechten gemeen hebben is de balans tussen smaak en textuur en het perfecte samenspel van zoet, zuur, zout, bitter en pittig. De vijf elementen die ieder Aziatisch gerecht tot een belevenis maken en altijd weer zorgen voor onweerstaanbare smaaksensaties. De authentieke smaken en bereidingswijzen kloppen weer perfect met de zoektocht naar ambacht en echtheid die de consumenten in hun eten zoeken.

Sharing

Met de kleine dishes die je overal kunt eten zijn Aziatische gerechten een perfecte invulling van een andere belangrijke culinaire trend: sharing. Gasten willen niet meer hoeven te kiezen uit een of twee gerechten, ze willen gezamenlijk kleinere hapjes proeven die op een mooie manier worden gepresenteerd en allemaal even bijzonder smaken. Kiezen is uitsluiten en de gast van nu wil het liefst juist een beetje van alles.

 

Ga terug