U kunt niet alleen genieten van ons eersteklas aanbod eten, maar ook van de best mogelijke service op onze website doordat we gebruikmaken van cookies. Door gebruik te maken van onze website, gaat u accoord met het gebruik van cookies. Verder lezen ...

Buffalo Chik'n Wings

Buffalo Chik’n® - je gasten vliegen eropaf!

Altijd al willen weten waar onze ‘hot’ top-seller Buffalo Chik’n® Wing eigenlijk vandaan komt?
Wij nemen je mee, terug in de tijd... 

1964

Buffalo, New York State

De oorsprong van de Buffalo Chik’n® Wings!
Op een donkere, stormachtige nacht staat Teressa Bellissimo op het punt haar Anchor Bar in Buffalo te sluiten. Plotseling zwaait de deur open. Haar zoon en een paar vrienden staan vol verwachting voor haar neus; allemaal uitgehongerd.
Ze tovert spontaan een midnight snack tevoorschijn die een schot in de roos blijkt: Chik’n® Wings in een geheime ‘extra hot’ marinade. Met een heel bijzonder ingrediënt in de marinade: boter! Erbij serveert ze een blue cheese ‘house’-dressing en selderiestaafjes. De jongelui smullen van de creatie en vragen om een extra portie.
Binnen een mum van tijd worden de Buffalo Chik’n® Wings een vast onderdeel van de menukaart, en alle gasten zijn er weg van.

De Anchor Bar is dankzij de Buffalo Chik’n® Wings nog steeds een toeristische attractie, die bezoekers uit heel de wereld trekt.

Het succes is niet te stoppen…

De jaren ʼ70

New York State

De Buffalo Chik’n® Wings worden steeds populairder en zijn nu door de hele staat New York te vinden.

 

 

1975

Zuid-Florida

Nu ook buiten New York: door de komst van restaurantketen ‘Wings N´Curls’, waar de Chik’n® Wings de topper van de menukaart zijn, raakt nu ook heel Zuid-Florida in de greep van het Wings-virus.

1977

Buffalo

In de stad Buffalo roept de burgemeester 29 juli officieel uit tot ‘Chicken Wing Day’. Inmiddels vieren jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers het jaarlijkse ‘Buffalo Wing Festival’, dat eind augustus plaatsvindt.

1983

Florida → USA

Fastfoodketen Hooters zet Chik’n® Wings op het menu. Doordat Hooters zich door het hele land uitbreidt, veroveren de Chik’n® Wings stukje bij beetje de hele VS.

Ingevlogen

1995

Duitsland

Wij waren de eersten! De originele Buffalo Chik’n® Wings worden in Duitsland gelanceerd.® Wings in Deutschland
Daarmee zijn wij uniek op de markt en wordt een nieuw tijdperk ingeluid. De categorie fingerfood is geboren en wordt in heel Duitsland een vast onderdeel van de foodsector!

Hoe kwam het zover? Liefde op het eerste gezicht!
Tijdens een van onze regelmatige trendscouting-reizen door de USA kwamen we Chik’n® Wings voor het eerst tegen. Vreemd genoeg werden ze bij een hamburger geserveerd, waren destijds alleen in de USA bekend en enorm geliefd.

Al snel zijn de ‘extra hot’ gemarineerde Buffalo Chik’n® Wings enorm gewild. Naast de unieke botertoets is het vooral de onmiskenbare pikante smaak die de Buffalo Chik’n® Wings zo succesvol maakt. Spicy is niet alleen een grote trend, maar ook door de toename van de drankomzet een prima verkoopargument. Daarom raden wij restauranthouders altijd aan deze óók met een drankje drankje te verkopen.

Buffalo Chik’n® goes Burger

2019

Duitsland

’Vaak gekopieerd, nooit geëvenaard!’
Onze originele Buffalo Chik’n® Wings behoren intussen tot de sterkere artikelen in de productgroep fingerfood, en hun pikante boterachtige smaakprofiel is wereldwijd bekend en heel populair.
Bovendien is kip ideaal voor mensen uit alle culturen en wordt de vraag ernaar steeds groter. Binnen de burgermarkt bestaat er nog steeds een grote behoefte aan vernieuwende  oplossingen en meer variatie als het om gevogelte gaat.
Waarom brengen we twee succesverhalen dus niet gewoon samen? Het unieke smaakprofiel van de Wings overtuigt als Buffalo Chik’n® Burger ook bij nieuwe opties als take-away of hoofdrolspeler op het bord!

Buffalo Chik’n® Burger

Geeft het burgeraanbod vleugels: Sappig, spicy en heel populair – het succesrecept van onze Buffalo Chik’n® Wings als burger. Origineel en toch anders – voor nog meer gevogeltevariatie op de kaart!

  • SPICY MET EEN KARAKTERISTIEKE BOTERSMAAK
  • KNAPPERIGE, GROVE PANADE
  • 100 % GEGAARD = 100 % VOEDSELVEILIG

Buffalo Chik'n® Wings "extra hot"

Pittig: net zoals in het originele recept uit Buffalo zijn deze vleugeltjes pittig gemarineerd. Kenners zeggen: ‘dit zijn de lekkerste!’ Gemaakt van de vleugelstick en middenvleugel, gegaard.

  • BESTSELLER
  • EXTRA VEEL VLEES OP HET BOT
  • PITTIG GEKRUID

Tips:

  • Serveer onze Chik’n® Wings eens op klassieke wijze, als garnituur bij een burger.
  • Niet vergeten: door de ՙextra hotʼ-marinade zijn de Buffalo Chik’n® Wings enorm geschikt als borrelhapje en verhogen ze het potentieel voor uw drankomzet zeker!  
  • Gebruik voor een mooie en praktische presentatie onze Snack Cup 2 Go (Art. Nr. 840086). Ideaal voor uw to-go bedrijf.
  • Bied onze Buffalo Chik’n® Wings eens aan bij bijzondere sportevenementen, zoals de Super Bowl.

Fun Facts

Red

Hoe hoog ligt het wereldrecord Chik'n® Wings eten?

Het wereldrecord Chik’n® Wings eten ligt op 444 Wings in 26 minuten. Patrick ‘Deep Dish’ Bertoletti behaalde het tijdens de Wings Bowl 2015.

Red

Hoeveel Chik'n® Wings nuttigt een Amerikaan per jaar?

Gemiddeld nuttigt elke inwoner van de VS 90 Chik’n® Wings per jaar.

Red

Welke dag worden de meeste Chik’n® Wings gegeten?

De Super Bowl is een perfecte dag om Chik’n® Wings te eten: alleen al op Super Bowl Sunday worden in de VS 1,25 miljard Chik’n® Wings genuttigd.

Red

Stijgt of daalt de prijs van Chik'n® Wing tijdens de Super Bowl?

Vanwege de grote vraag stijgt in de VS de prijs van Chik’n® Wings in het Super Bowl seizoen merkbaar. Niet bij ons!

Red

Welke dipsaus smaakt t lekkerst bij Chik'n® Wings?

Nummer 1 Wing-dip in de VS is de Ranch Dip (op karnemelk/yoghurtbasis met mayonaise, gehakte uitjes, knoflook en kruiden), op de voet gevolgd door de klassieke Blue Cheese Dip.

Red

Waar vind je de echte Chik’n® Wings liefhebbers?

De echte Chik’n® Wings-fans wonen in het Zuiden van de VS, met een enorme voorsprong op de Westkust.